2011. november 23., szerda

Diós-birsalmasajtos muffin


A női lélek igen csak szövevényes. Ok-okozati hálója néha érthetetlen, elérhetetlen és sérthetetlen. Nagyszerű példa erre, amikor elveszünk a részletekben. Amikor egy fülbevalóhoz vagy cipőhöz választjuk a komplett ruházatot... 
Én is így jártam a következő sütinél. Egyik kedvenc áruházi részlegemen: a háztartási osztályon régóta vágyott muffin papírocskák ütötték fel a fejüket. Kedves, lágy színekben pompázó virág minták. *.* Jujj!. Természetesen jöttek velem, és mire haza értünk, már meg is volt a hozzájuk és beléjük illő, kellemes és könnyed receptúra. A játékosan ruganyos birsalma sajt ugrott először a fejembe, amihez véleményem szerint remekül dukált a ropogós dió egy teljesen sima, á la nature muffin alappal. Bonyolult indulásnak tűnhetett, de egyszerűen ért véget a képzeletemben. Nőies egyszerűség. Imádom.


Hozzávalók (22 kicsi muffinhoz)


  • 10 dkg vaj/margarin
  • 13 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 20 dkg finom liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 dl tej
  • csipet só
  • 125 g birsalma sajt
  • fél marok dió



A vajat vagy a margarint késsel vagy kézzel tördeld össze.
Add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a 2 tojást, a lisztet, a sütőport, a sót és a tejet. 
Kanállal keverd el egyenletesen, majd habosra robotold össze.
Az így elkészült tésztához finoman tedd hozzá a kis kockákra vágott birsalma sajtot és a diót.
Teáskanállal adagold ki a kis formákba, majd előmelegített sütőben 170°C-on, 20 percig süsd.
Az aranybarna muffinokat vaníliás porcukorral szórd meg.
Ennek a sütinek a finomsága egyenes arányossággal nő annak öregségével - minél "érettebb", annál ízletesebb!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése