2012. március 14., szerda

A Nigella-féle csokis brownie (eperrel és vanília fagyival)


A brownie olyan, mint a tejbegríz. Jóslataim szerint nem is oly' sokára bekukkant, majd gyökeret ver a trendy suli menzákon, amerikai tejbegríz néven. Elkészítése nehézségi fokában és „akkor jó ha a teteje ropogós és a belseje omlós” minőségében is hasonlónak tekinthetjük őket. Ahogyan a tejbegríz sikerének alapja, hogy ne lila tehén-tejből készüljön, úgy a jó brownie titka a magas kakaótartalmú, minőségi étcsokoládé. A kedvenc barna süti receptem Nigella „zsúrhercegnő” Lawsontól származik, próbáljátok ki, megéri.


Hozzávalók (gáztepsinyi)

  • 190 g puha vaj
  • 190 g jó minőségű étcsokoládé
  • 3 nagy tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 250 g kristálycukor
  • 115 g finomliszt
  • 1 kávéskanál só

A sütőt előmelegítjük és sütőpapírral kibélelünk egy kisebb tepsit.
A vajat és az összetördelt csokit vízgőz fölött felolvasztjuk, majd lezárva a gázt, hagyjuk kihűlni.
Egy tálban jó habosra felverjük a tojást, a vaníliás cukrot és a cukrot.
Egy másik tálba kimérjük a lisztet, és megszórjuk a sóval.
Ha a csokis massza lehűlt, hozzákeverjük a tojásos-cukros masszát. Ha egyneművé vált hozzáadjuk a lisztet.
A tálat a tepsi közepe felett tartva lassan öntsük - középről jobbra-balra, alulra-felülre oszlatva - a brownie tésztát a tepsibe.
180°C-on kb. 25 percig sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük! Ha a fogvájóhoz, vagy a tűhöz ragad a tészta még sülnie kell.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése