A brownie olyan, mint a tejbegríz. Jóslataim szerint nem is
oly' sokára bekukkant, majd gyökeret ver a trendy suli menzákon, amerikai tejbegríz
néven. Elkészítése nehézségi fokában és „akkor jó ha a teteje ropogós és a
belseje omlós” minőségében is hasonlónak tekinthetjük őket. Ahogyan a tejbegríz
sikerének alapja, hogy ne lila tehén-tejből készüljön, úgy a jó brownie titka a
magas kakaótartalmú, minőségi étcsokoládé. A kedvenc barna süti receptem
Nigella „zsúrhercegnő” Lawsontól származik, próbáljátok ki, megéri.
Hozzávalók (gáztepsinyi)
- 190 g puha vaj
- 190 g jó minőségű étcsokoládé
- 3 nagy tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 250 g kristálycukor
- 115 g finomliszt
- 1 kávéskanál só
A sütőt előmelegítjük és sütőpapírral kibélelünk egy kisebb tepsit.
A vajat és az összetördelt csokit vízgőz fölött felolvasztjuk, majd lezárva a gázt, hagyjuk kihűlni.
Egy tálban jó habosra felverjük a tojást, a vaníliás cukrot és a cukrot.
Egy másik tálba kimérjük a lisztet, és megszórjuk a sóval.
Ha a csokis massza lehűlt, hozzákeverjük a tojásos-cukros masszát. Ha egyneművé vált hozzáadjuk a lisztet.
A tálat a tepsi közepe felett tartva lassan öntsük - középről jobbra-balra, alulra-felülre oszlatva - a brownie tésztát a tepsibe.
180°C-on kb. 25 percig sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük! Ha a fogvájóhoz, vagy a tűhöz ragad a tészta még sülnie kell.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése