Hozzávalók (gáztepsinyi)
- 5 tojás
- 400 g liszt
- 400 g kristály cukor
- 15 dkg vaj/margarin
- 1,5 dl tej
- 30 g sütőpor
- 100 g dió
Keverd habosra az 5 tojás sárgáját a cukorral és a vajjal.
Felváltva add hozzá a sütőporral elkevert lisztet és a tejet, végül a kemény habbá vert tojás fehérjét és a diót.
A masszát öntsd a kivajazott/kizsírozott és lisztezett tepsibe.
Előmelegített sütőben mérsékelt tűzön, (180°C) süsd meg. 20 percig ne nyitogasd a sütőt, mert összeesik a piskótád. A kellő idő eltelte után végezz tűpróbát és ennek megfelelően várj még, ha kell.
A tepsiben hűtsd ki, majd vágd kockákra és vaníliás porcukorral hintsd meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése