2011. július 17., vasárnap

Ostya orgia, avagy a híres Pisinger® titka





Vigyázz, roppanás veszély! 


Nos, itt a húsvéti csoki nyulak és a mikulásról marad bácsik meghalasztásának ideje. Tudom, kegyetlen dolognak hangzik elsőre, de úgy sem csinálnál ezekkel a csokikkal már semmit sem, így pedig egy tíz-ujj-megnyalós süti-pütit kapsz.
Ez nálunk a Húsvét alapkelléke. Mindenki ezt akarja. Annyira a védjegyünkké vált, hogy ha nem lenne Pisinger, mi sem lennénk. És a ruszki pacsuli sem. E kockázatnak még csak az esélyét sem adjuk. Idén először egyedül készítettem el - ezt senki sem vette észre = anyukám beli magaslatokra emelkedtem.



Hozzávalók:

  • 1 csomag bolti ostyalap
  • 25 dkg margarin (rama) vagy vaj
  • 25 dkg kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 3 tojás
  • kb. 2 maréknyi vagdalt dióbél/mandula

Egy zománcozott lábasba  tedd bele a margarint, a cukrot, a vaníliás cukrot és a kakaóport.
Állítsd vízfürdőbe és olvaszd fel kevergetve. (nem kell sokat kevergetni, hiszen nem tud leégni.)

A vízfürdőt a következő módon kell csinálnod: vegyél 2 lábast. Az egyik pontosan annyival legyen kisebb a másiknál, hogy annak a peremére lehessen tenni a kicsi füleit.
Ez után a nagyobbikat addig kell vízzel tölteni, hogy a kisebb még stabilan legyen rajta, ne lebegjen a sok víztől.

Egy tányérban verj fel három tojást, majd add a kakaós masszához.
Gyakori kevergetés mellett a vízfürdőn addig melegítsd, míg be nem sűrűsödik. 
Ekkor az egészet vedd ki a vízből, és hagyd langyosra hűlni.
A langyos krémmel, egy evőkanál segítségével kend meg az ostyalapokat. Egy lapra kb. 3-4 evőkanálnyi massza kell. 
(vigyázz! a legfelső lapot még ne kend meg!!)
Fóliával lefedve néhány könyv segítségével préseld kb. 1 óra hosszát.(figyeljünk oda a könyvek tartalmára, nehogy a végén pontyízű vagy derivált sütit kapjunk.;))
A rétegek megkenéséhez természetesen nem fogy el az összes krém, ezt fogod felhasználni a tetejére, úgyhogy még ne nyalakodj! :)
Az egy óra leteltével a maradék krémet melegítsd meg és a sütemény tetejét kend meg.
Szórj rá dióbelet/mandulát.



Egy éjszakára tedd a hűtőbe. 
Másnap rombusz alakra szeletelve vegyél le mindenkit a lábáról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése