2011. július 3., vasárnap

Álom batyu





Minden este - ha a szemhéjam engedi persze - elgondolom, mit veszek ki holnap a szekrényemből, -> mit veszek fel, mit veszek le a bolt polcáról, mit teszek bele az étkembe, mit teszek le a terített asztalra, mit írok fel a blogra.

A következő receptet megálmodtam, anyukám pedig megvalósította. Egy könnyeden laktató, igazi nyári murira vágytam, amivel nem kell pepecselni. Tekeregtek az agytekervényeim, így kikötöttem a  leveles tésztánál. Olyan egyszerű volt a további elgondolás, mint az 1X1, vagy mint olvadni a strand placcon. Fantasztikus illata lett - és a formatervezése is irigylésre méltó: batyualakja igazán trendy, csábos.

Hozzávalók 2 főre

  • 25 dkg leveles tészta
  • egy közepes nagyságú fél csirkemell darálva
  • egy evőkanálnyi Maggi pirosmagyaros ízvarázs
  • egy evőkanál mustár
  • egy evőkanál olivaolaj
  • egy tojásfehérje (a megkenéshez)

Oliva olajon fehéredésig hevítsd a húst, erősen kevergetve, hogy le ne égjen.
Kevés vizet önts alá, majd tedd hozzá az ízvarázst. 
Lefedve, lassú tűzön főzd puhává. Ez kb. 10-15 perc.
A fedőt vedd le és párologtasd el a maradék vizet. Tedd hozzá a mustárt.
A leveles tésztát 2-3 mm-es vastagságúra nyújtsd ki, majd vágd el úgy, hogy 6 téglalapot kapj.
Halmozd a ragut a tészták közepére, majd szaloncukor szerűen hajtsd össze. A végeit szorosan zárd le, tojással alaposan kend meg az egész felső részt, aztán pedig sütőpapírra téve tedd a sütőbe.
200°C-on légkeveréses -, sima sütőben 30 percig kell sütni.  
Sülés közben 2X permetezd le vízzel, hogy ne száradjon ki a tészta.
Salátával tálald.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése