2011. december 11., vasárnap

Meggy szirupos, vanília pudingos, grillázs propelleres kosárkák


Hozzávalók (16 kosárka forma)

  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor
  • fél tojás



Öntsd egy tálba a lisztet, majd középen képezz krátert és öntsd bele a tojást. Miután elkeverted, add hozzá a felkockázott margarint és a porcukrot. Alaposan gyúrd őket tésztává, majd pihentesd egy fél óráig.
Mivel ez a tészta alapjában véve is a zsírosabb fajtába tartozik, a kosárkák kivajazása/zsírozása elhagyható, nem fog a tésztád beleragadni.
A tésztát nagyon vékonyra nyújtsd ki, kb. 3 mm vastagságúra, kevés liszttel. 
Béleld ki vele a formákat, majd az 1/3-áig töltsd meg a meggy sziruppal. Az én kedvencem a Danone görög krém joghurt öntete. Persze, ha tradicionális módon kívánsz eljárni, végy 6 evőkanál meggy befőttet a levével együtt, majd 4 evőkanál cukorral forrald fel.
Előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel, 200 °C-on, 10 perc alatt süsd aranysárgára.
Végül a főzött vanília pudingot kanalazd a tetejére, és ízlés szerint díszítsd.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése