2011. december 15., csütörtök

Szilvás sütemény morzsolt tésztával




Hozzávalók (26 cm átmérőjű, alján kikent tortaforma)

  • 125 g vaj
  • 385 g szilva (ha konzerv, csöpögtesd le)

  • 200 g búzaliszt
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • 100 g cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 csipetnyi só

  • 200 g tejszín
  • 1 tojás
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor
  • 50 g cukor



    Tedd a vajat egy lábosba és kis lángon olvaszd fel, majd hagyd hűlni.
    A lisztet egy tálban alaposan keverd el a sütőporral.
    Add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és a felolvasztott vajat.
    Gyúrófejes robotgéppel először alacsony, majd magas fokozaton készíts a hozzávalókból morzsát.
    A tésztamorzsa háromnegyed részét tedd a kivajazott formába. Evőkanállal nyomkodd le a tésztát, majd oszlasd el a tetején a szilvát.
    A tejszínt, a tojást, a pudingport és a cukrot habverővel keverd össze, öntsd a szilvára, majd az egészet szórd meg a maradék morzsával.
    Tedd a formát az előmelegített sütőbe és 180 °C-on, alsó-felső sütéssel, 45-50 percig süsd.
    A süteményt a formában a süteményrácson hagyva kb. 10 percig pihentesd, mielőtt levennéd a forma oldalát. Hagyd egészen kihűlni, majd helyezd a számodra megfelelő (torta)tálra.


      Nincsenek megjegyzések:

      Megjegyzés küldése