Hozzávalók (26 cm átmérőjű, alján kikent tortaforma)
- 125 g vaj
- 385 g szilva (ha konzerv, csöpögtesd le)
- 200 g búzaliszt
- 1 csapott teáskanál sütőpor
- 100 g cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 csipetnyi só
- 200 g tejszín
- 1 tojás
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 50 g cukor
Tedd a vajat egy lábosba és kis lángon olvaszd fel, majd hagyd hűlni.
A lisztet egy tálban alaposan keverd el a sütőporral.
Add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és a felolvasztott vajat.
Gyúrófejes robotgéppel először alacsony, majd magas fokozaton készíts a hozzávalókból morzsát.
A tésztamorzsa háromnegyed részét tedd a kivajazott formába. Evőkanállal nyomkodd le a tésztát, majd oszlasd el a tetején a szilvát.
A tejszínt, a tojást, a pudingport és a cukrot habverővel keverd össze, öntsd a szilvára, majd az egészet szórd meg a maradék morzsával.
Tedd a formát az előmelegített sütőbe és 180 °C-on, alsó-felső sütéssel, 45-50 percig süsd.
A süteményt a formában a süteményrácson hagyva kb. 10 percig pihentesd, mielőtt levennéd a forma oldalát. Hagyd egészen kihűlni, majd helyezd a számodra megfelelő (torta)tálra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése