2011. december 25., vasárnap

Sajtos párna



Jelige: "Sósat, sósat, jó ropogósat!" ;)
Én a karácsonyi meglepetésem utáni reggelin ropogtattam, de természetesen bármilyen alkalom megfelelő a fogyasztására. Sőt, alkalom híján is kiváló! Tehát bármikor, amikor jössz-mész, ülsz-állsz és mozog a szád. :)

Hozzávalók (2 gáztepsinyi)

  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg trappista sajt
  • 2 tojássárgája
  • 1,5 kávéskanál só
  • tojásfehérje






A lisztet keverd össze a margarinnal és a reszelt trappistával, a sóval és a 2 tojássárgájával.
Gyúrd őket össze, majd 1 órára tedd a hűtőbe.
A pihentetés után lisztezett felületen 3 mm vastagságúra nyújtsd ki.
A tetejét kend meg a tojásfehérjével, vágd fel 4X4 cm-es négyzetekre, majd szórd meg egy kevés sajttal.
Középmeleg (~160°C) sütőben süsd világosra. Fontos, hogy ne várd meg, míg élénkebb sárga színt kap, mert akkor pillanatok alatt égésbe torkolhat a dolog.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése