Jelige: "Sósat, sósat, jó ropogósat!" ;) ♥
Én a karácsonyi meglepetésem utáni reggelin ropogtattam, de természetesen bármilyen alkalom megfelelő a fogyasztására. Sőt, alkalom híján is kiváló! Tehát bármikor, amikor jössz-mész, ülsz-állsz és mozog a szád. :)
Hozzávalók (2 gáztepsinyi)
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg margarin
- 15 dkg trappista sajt
- 2 tojássárgája
- 1,5 kávéskanál só
- tojásfehérje
A lisztet keverd össze a margarinnal és a reszelt trappistával, a sóval és a 2 tojássárgájával.
Gyúrd őket össze, majd 1 órára tedd a hűtőbe.
A pihentetés után lisztezett felületen 3 mm vastagságúra nyújtsd ki.
A tetejét kend meg a tojásfehérjével, vágd fel 4X4 cm-es négyzetekre, majd szórd meg egy kevés sajttal.
Középmeleg (~160°C) sütőben süsd világosra. Fontos, hogy ne várd meg, míg élénkebb sárga színt kap, mert akkor pillanatok alatt égésbe torkolhat a dolog.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése