2011. november 28., hétfő

Kesudiós-csokoládés szelet


Hozzávalók (20 szelethez)

  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 10 dkg (pörkölt/pirított) kesudió
A töltelékhez
  • 12 dkg vaj
  • 5 dkg kakaópor
  • 1 dl joghurt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 narancs reszelt héja
  • 15 dkg étcsokoládé


A lisztet keverd össze a porcukorral, majd morzsold hozzájuk a vajat. Add hozzá a tojást és gyúrd tésztává. Egy kisebb tepsit vagy bármilyen tűzálló tálat bélelj ki sütőpapírral, majd nyomkodd bele a tésztát úgy, hogy az egészet kitöltse. 
A 180 °C-ra előmelegített sütőben süsd világosbarnára, majd hagyd kihűlni.


Ez idő alatt készítsd el a süti töltelékét. 
Első lépésként olvaszd meg a vajat egy kis lábosban. 
A kakaóport keverd el a porcukorral, majd a joghurttal együtt add a vajhoz.
Gőz felett olvaszd fel az étcsokoládét, és a reszelt narancshéjjal együtt tedd a krémhez úgy, hogy a végeredmény egy homogén massza legyen.
Ezt a tölteléket öntsd a tésztára és egy spatulával vagy késsel egyengesd el rajta.
Szórd meg a kesudióval, majd tedd hűtőbe egy éjszaka erejéig, hogy kellő módon kifagyjon. 
Isteni finom mázt kapunk! Fenséges!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése