Hozzávalók (20 szelethez)
- 15 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 1 tojás
- 10 dkg (pörkölt/pirított) kesudió
- 12 dkg vaj
- 5 dkg kakaópor
- 1 dl joghurt
- 15 dkg porcukor
- 1 narancs reszelt héja
- 15 dkg étcsokoládé
A lisztet keverd össze a porcukorral, majd morzsold hozzájuk a vajat. Add hozzá a tojást és gyúrd tésztává. Egy kisebb tepsit vagy bármilyen tűzálló tálat bélelj ki sütőpapírral, majd nyomkodd bele a tésztát úgy, hogy az egészet kitöltse.
A 180 °C-ra előmelegített sütőben süsd világosbarnára, majd hagyd kihűlni.
Ez idő alatt készítsd el a süti töltelékét.
Első lépésként olvaszd meg a vajat egy kis lábosban.
A kakaóport keverd el a porcukorral, majd a joghurttal együtt add a vajhoz.
Gőz felett olvaszd fel az étcsokoládét, és a reszelt narancshéjjal együtt tedd a krémhez úgy, hogy a végeredmény egy homogén massza legyen.
Ezt a tölteléket öntsd a tésztára és egy spatulával vagy késsel egyengesd el rajta.
Szórd meg a kesudióval, majd tedd hűtőbe egy éjszaka erejéig, hogy kellő módon kifagyjon.
Isteni finom mázt kapunk! Fenséges!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése