2011. november 30., szerda

Snyegurocska (Hópelyhecske) aszalt gyümölcsös püspökkenyere


Hozzávalók (őzgerinc forma)

  • 3 tojás
  • 13 dkg cukor
  • 13 dkg liszt
  • 5 dkg füge
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg mogyoró
  • 5 dkg dióbél
  • mokkáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só


Az egész tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral keverd nagyon habosra  – kb. 15 percig – a robotgép közepes fokozatán. A sütőporral és sóval elkevert lisztet add hozzá, ezzel homogenizáld, majd keverd hozzá laza mozdulatokkal a kevés lisztben megforgatott apróra vágott gyümölcsöket. Kizsírozott őzgerinc formában 170 °C-on kb. 50 percig süsd! (Tűpróba!)
Kihűlés után borítsd deszkára, majd vékonyan szeleteld fel!


Tipp: 
1.) Ha nagyon égetne a sütőd, az elején takard le alufóliával a süti tetejét, nehogy megégjen.
2.) Gyorsabban elkészül, ha a tojásfehérjéket külön kemény habbá vered és úgy kevered a masszába. Vigyázz, nehogy összetörjön a hab szerkezete a keverésnél!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése