Hozzávalók (őzgerinc forma)
- 3 tojás
- 13 dkg cukor
- 13 dkg liszt
- 5 dkg füge
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg mogyoró
- 5 dkg dióbél
- mokkáskanál sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
Az egész tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral keverd nagyon habosra – kb. 15 percig – a robotgép közepes fokozatán. A sütőporral és sóval elkevert lisztet add hozzá, ezzel homogenizáld, majd keverd hozzá laza mozdulatokkal a kevés lisztben megforgatott apróra vágott gyümölcsöket. Kizsírozott őzgerinc formában 170 °C-on kb. 50 percig süsd! (Tűpróba!)
Kihűlés után borítsd deszkára, majd vékonyan szeleteld fel!
Tipp:
1.) Ha nagyon égetne a sütőd, az elején takard le alufóliával a süti tetejét, nehogy megégjen.
2.) Gyorsabban elkészül, ha a tojásfehérjéket külön kemény habbá vered és úgy kevered a masszába. Vigyázz, nehogy összetörjön a hab szerkezete a keverésnél!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése