2011. november 13., vasárnap

"A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!", azaz pisztáciás tekercsek Firpo kapitány módra


"Van vanília, tutti-frutti, karamel, rumos dió és kávé...a pisztácia kifogyott!" - hangzik a híres mondat Bud Spencer szájából.
Az És megint dühbe jövünk vele, Terence Hill-lel, Papival, az ízesen szinkronizált, balettbe illő pofonokkal és persze a babbal gyermekkorom vissza-visszatérő és személyiségemet karakterisztikusan meghatározó ékköve. :D
Így persze, hogy a szemem akarva és akaratlanul, a tudattalant trónra emelve akadt meg a "pisztáciás tekercsek" címszó láttán.
Ez a recept vajhmi könnyű, de annál finomabb. Se nem édes, se nem sem sós, csakis mennyeien, harsogósan ropogós. 
Ja és még valami: "csak ne spórold ki a pisztáciát!" ;)








Hozzávalók 25 darabhoz


  • 50 dkg mirelit leveles tészta
  • 10 dkg pörkölt pisztácia
  • 8 dkg vaj
  • 12 dkg porcukor
  • csipet fahéj
  • 1 tojássárgája
  • liszt a nyújtáshoz





Első lépésként a leveles tésztát hagyd kiolvadni.
A vajat habosítsd fel a porcukorral és a tojássárgájával, valamint a fahéjjal.
A leveles tésztát lisztezett felületen, deszkán vagy konyha pulton, nyújtsd 3-4 mm vékonyra, majd egyenletesen kend el rajta a vajas krémet.
A pisztáciát vágd apróra és egyenletesen hintsd meg vele a krémet.
A tészta szélét hajtsd-, majd óvatosan tekerd fel.
Vágd körülbelül 1 cm széles karikákra, és a sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezve, 200°C-ra előmelegített sütőben süsd addig, míg aranybarna színt nem kapnak.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése