2012. január 28., szombat

Burgonyapüré-leves (diétás menü #1)



Hozzávalók (4 személyre)
  • 50 dkg burgonya
  • 2 dl tejföl
  • 1 db tojássárga
  • bors
  • pirított kenyérkocka

A burgonyát kisebb darabokra kockázd fel.
Öntsd fel vízzel, úgy, hogy az ellepéstől még egy ujjnyival magasabb legyen. Ízlés szerint sózd meg.
Ha megfőtt, burgonya törővel törd össze, és turmixold vagy botmixerrel pürésítsd.
Őrölt feketeborssal alaposan szórd meg, persze közben folyamatosan kóstold.
A tejfölt keverd el a tojás sárgájával, és öntsd bele a levesbe.
Valószínűleg túl sűrű levest kapsz, így igény szerint öntsd még fel vízzel, majd forrald össze őket.
Még melegen, pirított kenyérkockával tálald.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése