2012. január 28., szombat

Cornflakes köpögenyes csirkemell serpenyőben pirított rizzsel (diétás menü #2)Cornflakes köpögenyes csirkemell

Hozzávalók • 1 egész csirkemell filé (kb. 50 dkg) • 2 evőkanál liszt • 1 tojás • 10 dkg (natúr) cornflakes


 • őrölt bors • olaj


 • A csirkemellet mosd meg, töröld szárazra, és vágd csíkokra (Mindegyik fél mellből kb. 3-4 csíkot készíts.)
  A cornflakest öntsd egy műanyag zacskóba, vagy hagyd az eredeti fóliájában. Klopfolóval törd, vagy kézzel morzsold össze a pelyheket, de úgy, hogy még szemcsés maradjon.
  A csirkemell csíkokat sózd és borsozd. Tetszés szerint grill fűszerkeveréket is használhatsz a só-bors kombináció helyett.
  A lisztet öntsd egy lapos tányérba, a tojást leveses (mély) tányérban verd fel. A conflakest szintén lapos tányérra rázd.
  Ezután forgasd bele a csíkokat először a lisztbe, majd a tojásba, végül pedig a cornflakesbe. A cornflakesbe nyomkodd kézzel is bele a húst, hogy minél több ragadjon rá.
  Serpenyőben 5 evőkanál olajat forrósíts. A cornflakes bundás csirkemell csíkokat az olajban mindkét oldalról – közepes tűzön – süsd át.
  Konyhai papír kéztörlőre (tudod, "Szilvia, a legjobb barátnőd"...) vedd ki, és még melegen tálald.

  Serpenyőben pirított rizs

  A serpenyőben pirított rizs sokkal finomabb a vízben főtt rizsnél; a zsacskós trutymóval pedig össze sem mérhető. Időben sem, mert előbbi több időt igényel. De ennek fejében garantált, hogy rizst ehetsz... Az idő pedig pénz. Ezért ne pazarold a vagyonod mindenféle alibi vacakra.

  Kevés olajra (2-3 löketnyi) önts 1 kávés csészényi megmosott rizst. Sűrű és gondos szétválasztó, kavaró mozdulatokkal addig hagyd az olajon, míg minden rizsszem "magának nem áll". (Nagymama)
  Ezután öntsd fel a rizs kétszeres mennyiségű vízzel, azaz 2 kávés csészényivel.
  Ízesítsd egy mokkáskanálnyi vegetával és lassú tűzön, fedővel lefedve főzd addig, míg a víz teljesen el nem fő alóla.

  Nincsenek megjegyzések:

  Megjegyzés küldése