Cornflakes köpögenyes csirkemell
Hozzávalók
A csirkemellet mosd meg, töröld szárazra, és vágd csíkokra (Mindegyik fél mellből kb. 3-4 csíkot készíts.)
A cornflakest öntsd egy műanyag zacskóba, vagy hagyd az eredeti fóliájában. Klopfolóval törd, vagy kézzel morzsold össze a pelyheket, de úgy, hogy még szemcsés maradjon.
A csirkemell csíkokat sózd és borsozd. Tetszés szerint grill fűszerkeveréket is használhatsz a só-bors kombináció helyett.
A lisztet öntsd egy lapos tányérba, a tojást leveses (mély) tányérban verd fel. A conflakest szintén lapos tányérra rázd.
Ezután forgasd bele a csíkokat először a lisztbe, majd a tojásba, végül pedig a cornflakesbe. A cornflakesbe nyomkodd kézzel is bele a húst, hogy minél több ragadjon rá.
Serpenyőben 5 evőkanál olajat forrósíts. A cornflakes bundás csirkemell csíkokat az olajban mindkét oldalról – közepes tűzön – süsd át.
Konyhai papír kéztörlőre (tudod, "Szilvia, a legjobb barátnőd"...) vedd ki, és még melegen tálald.
A serpenyőben pirított rizs sokkal finomabb a vízben főtt rizsnél; a zsacskós trutymóval pedig össze sem mérhető. Időben sem, mert előbbi több időt igényel. De ennek fejében garantált, hogy rizst ehetsz... Az idő pedig pénz. Ezért ne pazarold a vagyonod mindenféle alibi vacakra.
Kevés olajra (2-3 löketnyi) önts 1 kávés csészényi megmosott rizst. Sűrű és gondos szétválasztó, kavaró mozdulatokkal addig hagyd az olajon, míg minden rizsszem "magának nem áll". (Nagymama)
Ezután öntsd fel a rizs kétszeres mennyiségű vízzel, azaz 2 kávés csészényivel.
Ízesítsd egy mokkáskanálnyi vegetával és lassú tűzön, fedővel lefedve főzd addig, míg a víz teljesen el nem fő alóla.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése