2012. január 28., szombat

Hagyományos, aranysárga kuglóf, baracklekvárral (diétás menü #3)



Hozzávalók



  • 4 db tojás



  • 1 dl tej



  • 1 dl napraforgó olaj



  • 25 dkg cukor



  • 25 dkg liszt



  • 1/2 csomag sütőpor



  • margarin, zsír (a kuglófforma kikenéséhez)


  • A tojások sárágáját kavard ki a cukorral, majd öntsd hozzá a tejet és az olajat, végül a lisztet és a sütőport.
    A fehérjékből verj habot, és óvatosan, mint egy piskótatésztánál adagold a lisztes masszához.
    Előmelegített sütőben sütjük, 160°C-on, több mint egy órán át süsd. Az egy óra leteltével egy hústűvel végezz a kuglóf közepén tűpróbát. Ezt addig ismételd, amíg negatív nem lesz, azaz nem ragad rá a tészta.



    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése