Sajtimádóknak, dirib-darab sajttal rendelkezőknek sok szeretettel!
Hozzávalók (4-6 személyre)
- 500 g rövid száraztészta (penne, rövidcső, orsó)
- 3 evőkanál vaj
- 3 evőkanál liszt
- 875 ml tej
- 250 g reszelt saj (lehet vegyesen is)
- (tengeri) só
- őrölt bors
- 140 g kenyérmorzsa
- 2 evőkanál extra szűz olivaolaj
- 3 evőkanál reszelt parmezán sajt
- 1/2 citrom reszelt héja
- 1/2 csokor petrezselyem
A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben főzd meg.
Egy lábasban forrósítsd fel a vajat és szórd meg a liszttel.
Pirítsd rózsaszínre és öntsd fel a tejjel.
Habverővel, állandó kevergetés mellett sűrítsd be.
A besamelmártást ízlés szerint, folyamatos kóstolgatás mellett sósd és borsosd, majd keverd bele a reszelt sajtot.
A kenyérmorzsából 1 evőkanálnyit tégy félre, a többit a tálban keverd össze az olivaolajjal, a reszelt parmezán sajttal és a reszelt citromhéjjal.
A kockákra vágott bacont saját zsírján pirítsd meg egy serpenyőben.
Vajazd ki és hintsd be egy tűzálló tálat.
A lecsepegtetett tésztát keverd bele a sajtmártásba, hintsd meg a baconnel, majd öntsd a tálba.
Süsd minimum 200°C-on, gáztűzhelynél 6-os fokozaton 20 percig, vagy addig, amíg ropogós kéreg nem keletkezik a tetején.
Frissen vágott petrezselemmel ízesítsd.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése