2012. január 28., szombat

Csőben sült sajtos tészta baconnel és besamellel

Sajtimádóknak, dirib-darab sajttal rendelkezőknek sok szeretettel!




Hozzávalók (4-6 személyre)


  • 500 g rövid száraztészta (penne, rövidcső, orsó)
  • 3 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 875 ml tej
  • 250 g reszelt saj (lehet vegyesen is)
  • (tengeri) só
  • őrölt bors
  • 140 g kenyérmorzsa
  • 2 evőkanál extra szűz olivaolaj
  • 3 evőkanál reszelt parmezán sajt
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1/2 csokor petrezselyem

    A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben főzd meg.
    Egy lábasban forrósítsd fel a vajat és szórd meg a liszttel.
    Pirítsd rózsaszínre és öntsd fel a tejjel.
    Habverővel, állandó kevergetés mellett sűrítsd be.
    A besamelmártást ízlés szerint, folyamatos kóstolgatás mellett sósd és borsosd, majd keverd bele a reszelt sajtot.
    A kenyérmorzsából 1 evőkanálnyit tégy félre, a többit a tálban keverd össze az olivaolajjal, a reszelt parmezán sajttal és a reszelt citromhéjjal.
    A kockákra vágott bacont saját zsírján pirítsd meg egy serpenyőben.
    Vajazd ki és hintsd be egy tűzálló tálat.
    A lecsepegtetett tésztát keverd bele a sajtmártásba, hintsd meg a baconnel, majd öntsd a tálba.
    Süsd minimum 200°C-on, gáztűzhelynél 6-os fokozaton 20 percig, vagy addig, amíg ropogós kéreg nem keletkezik a tetején.
    Frissen vágott petrezselemmel ízesítsd.




    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése