2012. január 15., vasárnap

Mousse au chocolat alias Csokocsokocsokohab csok



Franszia utazásom újabb állomásán, újabb recepttel gazdagodtam.

Hozzávalók (4 adag)

  • 100 gramm legalább 70 %-os jó minőségű étcsokoládé
  • 3 tojás (lehetőleg házi)


    A csokoládét gőzfürdő felett olvaszd fel.
    Várd meg míg kihűl, majd add hozzá a 3 tojássárgáját, és keverd szép simára. Én bő 2 evőkanál rum aromát is hozzá csaptam a tojássárgás-csokis masszához, de ez ízlés kérdése, nyugodtan elhagyható. (Ha azonban plusz ízesítést szeretnél, feltétlenül ehhez az elegyhez add és ne a fehérje habhoz!)
    Verd fel a 3 tojás fehérjét és kis adagokban keverd a csokis masszához. A 3 tojásfehérjéhez adhatsz még egyet, így még könnyebb lesz a hab.
    Öntsd desszertes tálakba, csészékbe vagy martinis poharakba, majd jól hűtsd le.
    Díszítsd mentalevéllel, naranccsal vagy mandarinnal.





    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése