2012. január 5., csütörtök

Clafoutis




Utazni szeretnék. Franciaország pont ínyemre való.! A szó szoros értelmében. Ezzel a tipikus, igazi vidéki, francia édességgel nemcsak kalandori igényemnek tehettem eleget, a gyomromhoz is jótét lélek voltam ezzel az igazán könnyed, édesnek nem mondható, gyümölcsökben gazdag finomsággal, amit az új, várva-várt kézi habverőmmel készíthettem el. Hármas siker, I'm lovin' it.


Hozzávalók (4 személyre)
  • 200 g őszibarack befőtt, konzerv
  • 50 g búzaliszt
  • 60 g porcukor
  • 1 db tojássárgája
  • 2 db tojásfehérje
  • 100 ml tejföl (20%-os)
  • 1 csipet
  • 15 g vaj


Verd fel a tojásokat, majd keverd el tejföllel.
Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a porcukrot, és egy csipet sót, majd add hozzá a tojásos-tejfölös keveréket.
Szórd bele a barackdarabokat a formákba, majd öntsük rá a tésztát. Annyi gyümölcsöt tégy a tálkák aljába, hogy egyenletesen, egy szinten fedje el az edény alsó harmadát.
A tészta öntésénél számolj kb. 4-5 mm-es plusz hellyel a felső peremrésznél, ami a tészta emelkedéséhez szükséges.
Tégy egy-egy kis darabka vajat a tészták tetejére, és  helyezd a 180°C-ra előmelegített sütőbe kb. 45 percre.
Ha kisültek, baracckal díszítve, langyosan tálald.
Kiváló más gyümölcsökkel is, mint például meggyel, cseresznyével, vagy málnával.
Madame, Mademoiselle et Monsieur: Bon appetit!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése