Hozzávalók (kb.24 kisebb muffinhoz)
- 250 g sütőtök
- 2 tojás
- 80 ml olívaolaj/étolaj
- 150 g liszt
- 150 g barna/kristálycukor
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
- ízlés szerint egy marék vágott dió és/vagy egy marék kockázott étcsokoládé
Kimagozzuk és kis darabokra vágjuk a 250 g-nyi sütőtököt. Forró sütőben megsütjük. Ez igen sok idő, 1-1,5 óra is lehet.
Ha megsült hűlni hagyjuk majd pürésítjük.
Egy tálban összekeverjük a felvert tojásokat, az olívaolajat és a kihűlt tököt.
Egy másik tálban összemérjük a száraz anyagokat: a lisztet, a cukrot, a sütőport, a fahéjat és a csipet sót. (Valamint tetszés szerint a diót és a csokoládét.)
A két tál tartalmát kézzel vagy géppel összedolgozzuk (pár perc keverés elég!), majd papírkapszlikkal kibélelt muffin sütő formába adagoljuk. A formák 3/4-énél ne rakjunk bele többet, így sülés közben nem fog kifolyni a tészta.
Előmelegített sütőben, 160°C-on, alsó-felső sütéssel körülbelül 20 percig sütjük.
A tészta állapotát az úgynevezett tűpróbával teszteljük. Egy fogvájót, hústűt vagy késhegyet a tésztába szúrunk egészen az aljáig. Kihúzzuk belőle: ha az eszközön tészta maradt a süteményünk még nyers. Ha tiszta, a tészta megsült.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése