2013. augusztus 2., péntek

Dutch Dreams, holland fagylalt mennyország Kanadában - társblogger élménybeszámoló!





Hogy hogyan lehet munkába sietve a kávét nyalni miután szintén tölcsérből fogyasztottad el az angol villásreggelit? Koktélt enni vagy „tigris farkat” kóstolni? Először olvasd el kedves bloggertársam élménybeszámolóját, majd nézd meg a Dutch Dreams kínálatát. Aztán kezdj el spórolni és csomagolni. 
 
Íz(z)ig (vérig) öntetig Fagyi. 34 alap íz, 43 + végtelen kombinálhatóság, 23 öntet.
Aki azt hinné, hogy a tucat trópusi gyümölcsök és magvasok mellett a bőség zavara áll fenn, nyugodjon meg! Vannak teljesen egyedi ízek is, legalábbis nekem, magyar leánynak. Egy gömb fahéjat, gyömbért, fügét, granolát vagy pekán diót bizonyosan sima tölcsérben kérnék, és miközben fűszert nyaldosnék, színes gasztronómiai élményem közben élénkítő és gazdag gondolatok szállnának meg. Ezzel eltelne egy nap. Visszamennék és kérnék egy színes tölcsért fagyi nélkül. Harmadnap gyermeknap lenne: nyalóka ízben, vaníliákban és rágókban fürdenék. Aztán megkomolyodnék, olyan angolosra: kekszvariációkat kóstolnék. Végül pedig bármi jöhetne, nem vagyok válogatós. :D

TÁRSBLOGGEREM ÍRÁSA! :

Ugyan Eszti írja az édességes sütis-nyalánkságos postokat, de 16 évesen vállalt munkámnak köszönhetően első kézből próbálom bemutatni Toronto egyik legklasszabb fagyizóját: a Dutch Dreams-t. 


Első munkanapomon bár alig tudtam angolul, nagy lelkesedéssel vettem fel az 1980-as években megnyílt fagyi boltjának pólóját. Akkoriban az emberek 30-40 percet is vártak arra, hogy kiszolgálják, de ez ma sem változott. A hely töretlen népszerűségnek örvend, és jó érzéssel töltött el visszalátogatni 2013-ban.
A tulajdonosok Hollandiából vándoroltak a juhar szirup hazájába, ez ihlette az üzlet berendezését is: a holland motívumok megtalálhatók mindenhol a néha már-már giccsesen dekorált kis fagyizóban. 


Itt aztán a cukorbevitel minden fajtájával találkozhat az ember, de ami a legnagyszerűbb az egészben, hogy a kiadott finomságok nagy része a boltban készül: az ostya díszítések, a tejszínhab, a waffle, a palacsinta stb. Minden nap nyitáskor több doboz gyümölcsöt vágnak fel, mely minden édességnek a tetejére kerül egy kis tejszínhabbal (sárgadinnye, eper, kiwi). A fagylaltot egy üzemben készítik saját recept alapján, és minden nap hihetetlen mennyiség kel el: egy meleg nyári napon az alkalmazottak számára szó szerint nincs megállás.
A menün megtalálható a klasszikus fagyin kívül (közel 100 féle) a banana spliten át szinte minden: milk shake, froyo (frozen yogurt) dutch baked alaska, dutch waffle, brownie hot fudge, sundae stb.
Érdekesség még a boltban készített egyedi tölcsérek sokasága: édestölcsért folyósra melegített csokiba mártva végtelen mennyiségű kombináció lehetséges, lásd a képeken. :)


Jó érzés volt visszatérni első munkahelyemre, és bár nincs közel, de a Kanadába látogatóknak mindenképpen „must see”. :)

Még több krémes kép és információ: http://www.dutchdreams.ca/index.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése