2011. június 20., hétfő

Habkönnyű jogh-h-h-urtos gyümölcstorta





Emelt érettségit tettem magyarból. Ennek megfelelően emeleten volt a helyünk. a kakasülőn, 40°C és egy kis adag pánik kíséretében. Itt pecsételődött meg a mi barátságunk Krissel, akinek ezt a remekbe szabott, sütött kicsiny kéket készítettem tavalyi látogatása alkalmából.

A Scolae Piae neki városháza. Neki, aki elment nekem cipőt venni a Zaraba. Kris. :)

A sütit bármilyen gyümölccsel készítheted: eperrel, meggyel, ribizlivel, málnával, áfonyával, vagy ezek keverékével.
Én maradok a cseresznyénél, annyira ropogós, hogy az már rettenet errrrr. (nyel)



Hozzávalók (26cm átmérőjű tortaforma)

A tésztához
  • 150 g joghurt
  • 2 tojás
  • 150 ml étolaj
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 200 g búzaliszt
  • 3 csapott teáskanál sütőpor
A korona
  • 400 g tejszín
  • 2-3 tasak habfixáló
  • 300 g tejszínes gyümölcs joghurt
  • 200 g gyümölcs


Első lépésként a vaníliás cukorig bezárólag, tehát a joghurtot, a tojást, az étolajat, a citromlevet és a kétféle cukrot egy tálban robotgéppel dolgozd össze.
Második fázisban jól keverd el a sütőport a lisztben, majd ezt is add az előzőekhez.
Nagyon fontos, hogy szépen, gondosan, dolgozz össze mindent.
Vajazd ki alaposan, a résekre is ügyelve a tortaformát, majd töltsd bele a tésztát. Simítsd el a tetejét, majd süsd meg.
Felső/alsó hőfoknál 180°C-on, légkeveréses sütőnél 160°C-on. Kb. 30 percig, majd tűpróbával ellenőrizd.
Miután megsült, vedd le a forma oldalát, majd így hagyd kihűlni az alsó formalapon.




A tetejére a követkőképpen kerülnek az élvezetek. A tejszínből verj kemény habot a fixáló segedelmével.
Forgasd bele a gyümölcsöknek megfelelő ízű joghurtot.
Ha nincs habzsákod, végy egy műanyag zacsit, töltsd meg, vágj egy kisebb rést a sarkán és indul a mandula. A rés elsőre kb. 1 cm-es legyen.
A remekbe szabott eszközzel nyomj pöttyöket a torta tetejére, majd díszítsd a gyümölcsökkel.
Hogy össze ne essen a hab, azonnal tedd hűtőbe!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése