2011. augusztus 16., kedd

Avokádós torony





Van, hogy látok valamit és elkap a spontánság. Van, hogy ez kegyetlen ötleteléssel párosul. Nem tudom mi lesz belőle, de nem tudok leállni. Nem tudom, hogy fog "állni", de valami monumentálisat akarok alkotni. Mint amikor belenézel a próba fülke tükrébe és azt mondod: "hellószia, ki ez a festőien szép nő ebben az eszméletlen jó ruhában?" Mint amikor vendéget vársz, és ő fényképezve ered a spontánságod nyomába, amit az ötlet köntöse borít, majd megnyalja mind a 10 ujját. Most is ez törpént. Így született ez a nehéznek nem mondható fő étel, az avokádós torony.


Hozzávalók (4 személyre)


  • 1 csomag leveles tészta (nem a lapokra darabolt)
  • 3 avokádó 
  • bors
  • 2 újhagyma
  • 50 dkg csirkemell 
  • vaj
  • 1 csokor petrezselyem zöld
  • tejszín
  • parmezán
  • paradicsom

Egy csomag leveles tésztát nyújts 6-8 mm vastagra. 
Szaggass belőle 4 nagy csészényi lapot, majd sütőpapíron, tojással megkenve, parmezánnal megszórva 10-12 percig süsd 200-210 °C-on.
3 avokádót tisztíts meg, villával nyomkodd szét, sóval, borssal, újhagymával ízesítsd, majd keverd össze pépes állagúra.
50 dkg csirkemell szeleteket sózd, borsozd meg, majd kevés vajon (hogy a serpenyő egész területére jusson) serpenyőben kisütöm.
A maradék vajon egy csomag petrezselyem zöldet annyi tejszínnel főzd, hogy sűrű legyen. 
Adj még hozzá parmezánt, és mérték szerint felkockázott paradicsomot.
A tornyot a következő képpen készíted el: három részre veszed a megsült tésztát. Ez szépen lapjában elválik. Az első lapra avokádó krémet kensz, a másodikra húst, majd ráteszed a parmezános fedőt.
Végül a salátát halmozd köré. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése