2012. február 5., vasárnap

Baconos-snidlinges-paprikás-mascarpones muffin

Íme egy igazán fiús muffin, ami nemcsak hogy sós, még szalonnás is, zöldségekkel körítve az egészség érdekében. ;) Olyan nagyon tökös, hogy a lányok csak titokban merik enni.


Hozzávalók (24 db-hoz)

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 mokkáskanálnyi só
  • 18 dkg mascarpone
  • 1 tojás
  • 5 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 2,5 l tej
  • bors
  • egy kis maréknyi kockázott bacon
  • snidling
  • kaliforniai paprika
  • reszelt parmezán sajt

A lisztet keverjük össze a sóval, majd a közepén készítsünk krátert. (A panírozás és a liszt evőkanállal való formázása mellett gyermekkorom kedvenc konyhai művelete.) 
Tegyük bele a mascarponéval elkevert, enyhén felvert tojást, a kis kockákra vágott margarint és a sütőport. 
A robotgép használata előtt érdemes a hozzávalókat egy műanyag kanállal lazán elkeverni, mivel így homogénebb, jobb minőségű tésztát kapunk. (Valamint nem a ruhánkon köt ki- és meg- a fél tészta.)
Közepes álláson egyneművé dolgozzuk az alapanyagokat, majd fokozatosan, kis mennyiségekben hozzáadagoljuk a tejet.
A robotgépet leállítva tetszőleges mennyiségben (24 db muffin esetében akár egy teljes cserépnyi snidlinget és egy paprikát.) a tésztába keverjük a serpenyőben, saját zsírján kissé megsütött bacont, a snidlinget és a kaliforniai paprikát. 
A masszát zsiradékkal (olivaolaj, étolaj, vaj, margarin) kikent muffin tepsibe, vagy papírtálkákba adagoljuk. (Ügyeljünk rá, hogy a formák 3/4-énél ne töltsük többet, különben kifolyik.)
Előmelegített sütőben 160°C-on kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. 
Ha a sós sütinket parmezán sajttal szeretnénk megbolondítani, a sütési idő vége előtt kb. 5 perccel (Különben megég!) húzzuk ki a sütőből, szórjuk meg a muffinok tetejét és úgy csúsztassuk vissza.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése