2012. február 14., kedd

Valentin napi Baklava muffin

Egy görög sütemény, egyetlen egy személynek, az év egy, igen, azon a bizonyos napján (is). Semmiben sem "amerikai". Valentin pedig amúgy is olasz volt... Allô! ;)


 Hozzávalók (6 fő részére)

  • 20 dkg finomliszt
  • csipet só
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 7,5 dkg kristálycukor
  • 8 dkg puha vaj/margarin
  • 1 tojás
  • 2,5 dl natúr joghurt
  • 10 dkg dió (+ pár szem a díszítéshez)
  • 9 dkg méz (+ 5 dkg a tetejére)
  • 1 teáskanál fahéj

A muffinba szánt diót kisebb darabokra vágjuk és száraz serpenyőben, közepes lángon, pár perc alatt megpirítjuk.
Hozzáadjuk a 9 dkg mézet, 4 dkg vajat/margarint és a fahéjat.
A lisztet összekeverjük a sóval és a sütőporral, majd egy másik tálban felverjünk a tojást a cukorral, hozzákeverjük a maradék vajat/margarint és a natúr joghurtot.
Miután a száraz anyagokat összekevertük a folyékonnyal a muffinformákat kb. a harmadáig töltjük a tésztával, rákanalazunk 1-1 kanál diós keveréket, majd ismét egy adag tésztát. 
Mindegyik tetejére egy-egy szem diót helyezünk.
180°C-ra előmelegített sütőben kb. 15-20 percig aranybarnára sütjük.
A megsült muffinok tetejére csorgassunk egy kissé felmelegített mézet. (Fontos, hogy ezt csakis sülés után tegyük, mivel a méz pillanatok alatt megég!)

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése